Tuesday, February 28, 2017

FB Posting

Last Day With PECS Project Engineering Centralise Services Pagi tadi tenang umpama hari-hari biasa. Sampai awal di pejabat, lepas termenung sekejap dalam kereta, layan FB wall lama tak tersinggah. Semput melayan kerenah transition team dari KL. Sampai di meja periksa jadual dulu.."Hmm report % belum bagi kat Controller lagi.." banyak kerja lah sepatutnya hari ini. "Breakfast belum lagi nih.." Selesai makan bersama Tuan Munzir, proses Engineer baru PECS terus nak mula bekerja. Katanya system pendaftaran projek akan mula diguna sepenuhnya bermula 1 March17. Lama tersekat kerja programmer. Lenguh hantar e-mail, tapi tiada response kata Kak Enn Jaafar. Hari ini kena settle. Dah dekat sangat dengan dateline. Dapat messege dari programmer katanya ..." Man sila test system, semua masalah selesai.." Pergh..kelam kabut saya dibuatnya..bos takde di office tapi masih boleh dihubungi melalui e-mail. Pendaftaran Projek Online ini buat fikiran kami satu pasukan. Alhamdulillah nampak pada gaya tadi semua berjalan lancar. Testing dibuat di meja saya. Tiba-tiba sahaja meriah lain macam. "Macam nak kenduri ke?" Ada kawan mengusik.."tunggulah kita nak celebrate pindah department baru..!" ..Nanti ada yang hantar pizza! Persahabatan selama 5 tahun saya hargai. Ini hadiah dari kami untuk PECS buat jabatan baru PCG Plant Change di division Project Delivery &Technologi Petronas. Hadiah system PECOMS (Online System for Project Registration and Assignment) Doakan system ini dapat bantu mudahkan kerja semua orang. #LastDayWithPCG #WelcomePPC
by Erman Abdurrahman

February 28, 2017 at 08:19PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT
Post a Comment