Saturday, July 7, 2018

FB Posting

Kerja bagi nampak hijau dulu.. dekat nak habis baru nampak merah..😜 #ProgressReporting
by Erman Abdurrahman

July 07, 2018 at 04:33PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Ada orang tanya.. makan apa nak kurus?..😜 #Krikkrikkrik
by Erman Abdurrahman

July 07, 2018 at 04:32PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Wednesday, July 4, 2018

FB Posting

Berminat baca e-book?😊 .. Sentiasa nak upgrade diri dengan e-book terkini untuk diri dan rujukan? Sila join kelab buku Telegram “Leadership eBook Sharing” #LihatKomenPertama
by Erman Abdurrahman

July 05, 2018 at 10:21AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Jaga diet diri perlu sokongan isteri. Jangan pulak kita diet, si dia melantak depan tak sedar diri 😜 #JagaKesihatan
by Erman Abdurrahman

July 05, 2018 at 10:15AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Breakfast Nasi Kerabu, tanpa nasi, telur 1/2 masak 2 biji dan air limau nipis kosong dan air suam 😊 #BreakfastOCOC
by Erman Abdurrahman

July 05, 2018 at 10:14AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Sunday, June 24, 2018

FB Posting

https://ift.tt/2KcoUs9
by Erman Abdurrahman

June 24, 2018 at 03:27PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Sunday, June 17, 2018

FB Posting

What is real food? Food that is “real”😜
by Erman Abdurrahman

June 17, 2018 at 08:37PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Wednesday, June 13, 2018

FB Posting

Di madrasah Tahfiz Darul Ulum Beril Paka, malam ini Taraweh 20 rakaat ikut imam akan habiskan 15 juz 😍 #SolatBengkakKaki
by Erman Abdurrahman

June 13, 2018 at 10:55PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Saturday, May 26, 2018

FB Posting

Apa itu Iman? Iman itu ikhlas. #KeranaAllahTaala
by Erman Abdurrahman

May 27, 2018 at 12:06AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Amalan IKHLAS tempatnya dalam hati. Bila selfie, jaga hati, jangan mudah terjebah bahana “ujub” diri. Penyakit hati tanya diri sendiri 😍 #MenangisKetikaSunyiDiri
by Erman Abdurrahman

May 27, 2018 at 12:04AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Friday, May 18, 2018

FB Posting

Stamina belum Power. Buat taraweh 20 rakaat 1 juz pun dah tak tahan. Katanya bahagian atas masjid, ada jemaah buat solat habiskan 3 juz, dan 5 juz quran. Habis pukul 1.30pagi 😱
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 10:57PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

“..Bila iktikaf 10 hari akhir Ramadhan di masjid, buat azam tinggi2. Khatam quran 5X, zikir laila ha illah 10,000X, baca sampai habis 5 kitab..” #UstazPesan
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:47PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Bila puasa hari-hari, dalam hati akan mula tumbuh “force field” atau “satu perasaan” yang halang diri dari buat perkara mungkar. Taqwa kah itu? #TerasaSampaiLepasRaya
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:43PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Berbuka puasa dengan makanan tak ber“gula” tak boleh ke? Manis original kan ada. Kurma tu? #JanganKecamSaya
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:39PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Jadual Bulan Puasa. 3-4pagi Qiamullail, 4-5p Sahur, 5-6p Subuh, 6-8p Quran, 8-9p, Dhuha Isyra’ 9-12tgh Quran 1-2pm Zohor, 2-3pm qailullah, 3-4pm Quran, 4-5pm Asar, 6-7 Quran &Magrib, 8-9.30pm Isya’ & Taraweh 10pm tidur 😍
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:35PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Hampir 20 tahun tak “selera” baca surat khabar. Sekarang masih belum baca, tapi dah sanggup beli dah. #TahniahPakatanHarapan
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:08PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Bila sempurna PUASA dapat “Taqwa”. Latih pelihara nafsu mata, nafsu lidah, nafsu hati. Bukan nafsu perut semata-mata. #PuasaSempurna
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:05PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Ramadhan ini umpama pecutan terakhir. Banyakkan masa DAKWAH, hayati zikir di hati, cantikkan solat, dan bagi masa iktikaf 10 hari akhir Ramadhan. #AnggapRamadhanTerakhir
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 06:01PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Seronokkan bila dapat pergi solat berjemaah tiap-tiap hari 5X sehari kan..kan 😍
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 05:45PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Berada dalam bulan Ramadhan bukan bererti kita berada di bulan Pesta Makanan. Sila jangan membazir 😍
by Erman Abdurrahman

May 18, 2018 at 03:03PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT