Monday, September 25, 2017

FB Posting

Huhu.. abangku lah 😜
by Erman Abdurrahman

September 25, 2017 at 03:09PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Tuesday, September 12, 2017

FB Posting

Make up paling hampeh di muka isteri (mungkin salah suami juga) ialah bila terpaksa bermasam muka. #AllahAmpunkanSaya
by Erman Abdurrahman

September 13, 2017 at 08:17AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Wow! iPhone X 256G is USD 1,149 about RM 4,833.84 Dah sama macam harga sebijik komputer. #NakBeliJugak
by Erman Abdurrahman

September 13, 2017 at 08:14AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Monday, September 11, 2017

FB Posting

Make up paling cantik di wajah isteri ialah senyuman.
by Erman Abdurrahman

September 12, 2017 at 10:24AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Tuesday, August 29, 2017

FB Posting

Meeting ended. Interesting FW Spain kata tak boleh, call FW Malaysia kata boleh.. Hehe Malaysia Boleh!
by Erman Abdurrahman

August 29, 2017 at 04:43PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Spain boiler maker suruh buat meeting tapi dia e-mail kata "Please hold meeting" Krik..krik
by Erman Abdurrahman

August 29, 2017 at 02:56PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Monday, August 28, 2017

FB Posting

Meeting. Berat dan sarat. Teknikal. "Nak start Boiler kena lari" Sifu tegur "Engko pernah start Boiler ke? Krik..krik
by Erman Abdurrahman

August 29, 2017 at 12:56PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Jadikan makanan Jajan harian KBP (Kekacang, Beans, Popcorn-kosong) Bagus untuk otak kata DrRizal Abu Bakar
by Erman Abdurrahman

August 29, 2017 at 08:18AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Setiap orang beriman perlu beri pengorbanan untuk agama. Pertama: Orang agama perlu paling ke depan dalam pengorbanan agama. Ke2: Orang kaya. Dengan kelebihan harta yang Allah kurniakan perlu infak di jalan Allah. Ke3: Pemuda-pemudi yang jiwa bergelora untuk perkara dunia, tinggalkan keseronokan ini untuk pengorbanan pada agama. Ke4: Orang Awam. Perlu bagi harta, diri dan masa untuk agama. Ke5: Golongan Wanita perlu juga sediakan diri untuk agama. Ke6: Kanak-Kanak juga perlu mula belajar pengorbanan untuk agama Allah. #PengajaranKisahPemuda Ibrah kisah pemuda yang belajar agama dengan rahib dan ahli sihir dizaman nabi isa, tertarik dengan agama haq. Raja berusaha cuba menghukum tetapi gagal. Raja berjaya bila ucap "Dengan nama tuhan pemuda ini.." baru berjaya membunuh beliau. Kesan pengorbanan pemuda, seluruh rakyat dapat beriman kepada Allah beriman kepada agama haq.
by Erman Abdurrahman

August 29, 2017 at 08:00AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Sunday, August 27, 2017

FB Posting

Ya Allah, panjangkanlah persahabatan kami hingga ke Syurga dan tabahkan lah sahabatku ini mengharungi apa jua dugaan dunia yang sementara ini. Sesungguhnya Engkau lah yang Maha Adil dan Maha Sempurna pengadilanNya. #DoaUntukSahabat
by Erman Abdurrahman

August 28, 2017 at 01:48PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Saturday, August 12, 2017

FB Posting

Wajib kita kawal diri ketika MARAH. Kawal kemarahan dalam BATASAN syara'. HALANG diri dari memaki, kerana ini terkeluar dari batasan syara. #UstazAliasKata #MasjidKgCabang عَنْ أَبِيْ هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِلنَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : أَوْصِنِيْ ، قَالَ : (( لَا تَغْضَبْ )). فَرَدَّدَ مِرَارًا ؛ قَالَ : (( لَا تَغْضَبْ )). رَوَاهُ الْبُخَارِيُّ Dari Abu Hurairah Radhiyallahu anhu bahwa ada seorang laki-laki berkata kepada Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam : “Berilah aku wasiat”. Beliau menjawab, “Engkau jangan marah!” Orang itu mengulangi permintaannya berulang-ulang, kemudian Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: “Engkau jangan marah!” [HR al-Bukhâri].
by Erman Abdurrahman

August 13, 2017 at 08:30AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Tuntutan Ibadat Korban Seekor kambing atau satu bahagian lembu atau unta yang disembelih cukup untuk mewakili seorang dan seluruh ahli keluarganya. Hal ini dijelaskan dalam hadis Abu Ayyub, “Pada zaman Rasulullah seseorang menyembelih seekor kambing sebagai korban bagi dirinya dan keluarganya.” (Al-Tirmidzi)
by Erman Abdurrahman

August 13, 2017 at 07:32AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT