Wednesday, May 24, 2017

FB Posting


by Erman Abdurrahman

May 24, 2017 at 06:15PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Sunday, May 21, 2017

FB Posting

TESLA's Marketing- Word of Mouth Media coverage is uniquely important for Tesla. It spends almost no money on marketing, choosing to rely on word of mouth plus its own social media and YouTube accounts rather than buying ads. By comparison, General Motors spent $5.1 billion on advertising in 2015 and Ford spent $4.3 billion. #ChangeYourMindset #BusinessMarketing
by Erman Abdurrahman

May 22, 2017 at 08:00AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Saturday, May 13, 2017

FB Posting

Masih valid. InsyaAllah.
by Erman Abdurrahman

May 14, 2017 at 12:51PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Friday, May 12, 2017

FB Posting

Kakak Eisha dan Abg Adam masa kecil.. #HowTimeFlies
by Erman Abdurrahman

May 13, 2017 at 09:03AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Diet Untuk Otak Cantik bagi yang baru nak start . Perhati dalam pinggan. Ada sayur tak? Umie saya kata masa saya kecil.."Kalau tak makan sayur, MUDAH dapat penyakit!" . Bahagikan pinggan kepada 3 Bahagian 1. Satu bahagian KARBOHITRAT kompleks. 2. Satu bahagian PROTEIN. 3. Satu bahagian SAYUR. #MakananSihat #OCOC
by Erman Abdurrahman

May 12, 2017 at 08:17PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Jumpa umie Z-Zaimah Muda dan adinda Abdul Muin balik umrah. Ayah ajak minum air Zam-Zam. Saya kata.."Erman tak main minum Zam-Zam dalam bekas kecik!" Alif Yusof kata.."Nok minum banyak-banyak, gie sendiri lah!" #PersinggahanJannatunaim
by Erman Abdurrahman

May 12, 2017 at 06:42PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Wednesday, May 10, 2017

FB Posting

Wajib kita kawal diri ketika MARAH. Kawal kemarahan dalam BATASAN syara'. HALANG diri dari memaki, kerana ini terkeluar dari batasan syara. #UstazAliasKata #MasjidKgCabang عَنْ أَبِيْ هُرَيْرَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ أَنَّ رَجُلًا قَالَ لِلنَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : أَوْصِنِيْ ، قَالَ : (( لَا تَغْضَبْ )). فَرَدَّدَ مِرَارًا ؛ قَالَ : (( لَا تَغْضَبْ )). رَوَاهُ الْبُخَارِيُّ Dari Abu Hurairah Radhiyallahu anhu bahwa ada seorang laki-laki berkata kepada Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam : “Berilah aku wasiat”. Beliau menjawab, “Engkau jangan marah!” Orang itu mengulangi permintaannya berulang-ulang, kemudian Nabi Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: “Engkau jangan marah!” [HR al-Bukhâri].
by Erman Abdurrahman

May 11, 2017 at 12:30PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting


by Erman Abdurrahman

May 11, 2017 at 10:23AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Baru habis 6,700 langkah pagi Kadang-kadang tertanya-tanya juga kenapa 10,000 langkah sehari ini bagus untuk otak. DrRizal kata .."neurogenesis..aktiviti bina sel otak baru!" Macam-mana pulak gitu? Kita tak tahu macam-mana otak kita bina otak baru. Bila guru kata kita buat aje la. Tapi bila fikir balik, bukan main banyak idea keluar masa jalan kaki tadi:- 1. Bagus jadikan aktiviti jalankaki ini untuk habiskan zikir 300 pagi yang tabligh sarankan tu. Nak tunggu zikir lepas solat, sibuk kononnya. 2. Terfikir apa peristiwa "turning point" pada setiap aras umur. 10-20 tahun (4A1D, MRSMK Trg, Leeds Uni, Grad) 20-30 tahun (Petronas, PCASB Static Fired, tukar bidang, PCEPE Project Management, PECS Project) 30-40 tahun (PECS ends, PD&T begins, ulangi fasa memulakan syarikat baru, report to KL, mula ambil tahu dunia usahawan melalui DrAzizan Osman, Guru Dr Roslan Abd Hamid, Tuan Muda Abdul Basit, Dato Faridah Hanim, Tuan Mentor Korporat Nik Hasyudeen bersama SPEAK) 40-50 tahun (plan for SPEAK, MBA UiTM Dungun, Proffesional Scheduler, Planet Business) Banyak idea keluar melalui jalankaki sendiri. Kalau tak silap ini juga amalan mendiang Steve Jobs ketika hidupnya. Bina idea baru, teringat peristiwa lampau, timbul perasaan semangat ketika jalankaki. Baru saya tahu, aktiviti inilah yang BINA SEL OTAK BARU! #BaruAkuTahu #SPEAKPengurusanPotensiInsan #1516Mei2017 #MenaraKL
by Erman Abdurrahman

May 11, 2017 at 09:30AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting


by Erman Abdurrahman

May 11, 2017 at 05:24AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Monday, May 8, 2017

FB Posting

Bagi Masa Kat Taman Buat Kerja Amal Ajar anak-anak buat gotong royong kat taman. Jadi sebahagian dari penyelesaian bukan sebagai masalah. Jadi tukang sorak dan tukang buat. #IkhlasUrusanHati
by Erman Abdurrahman

May 09, 2017 at 11:30AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

FB Posting

Soalan Belajar Menjual Antara pesan mentor, untuk belajar menjual ialah:- 1. Cari buku kegemaran dan mula jual 40 biji buku tersebut kepada rakan terdekat. 2. Mula libatkan diri dengan usaha badan politik dan bergerak bersama-sama akar umbi. Jangan sedap cakap sahaja tanpa buat kerja akar umbi. Alamak takde soalan. Nak mula mana satu dulu? Hish.. buat semua aje lah 😊 #MulaAmbilTindakan
by Erman Abdurrahman

May 09, 2017 at 11:00AM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT

Sunday, May 7, 2017

FB Posting

Alhamdulillah 4 jam 22 minit Deep Sleep Wow.. lepas Operate hidung dan "izinkan diri" tidur lebih awal (pkl 10pm) deep sleep saya dapat achieve 4 jam 22 minit! Alhamdulillah. Ok jadi saya cuba nak betulkan otak saya dengan tidur dengan dapatkan deep sleep macam ini untuk 2 minggu berturut2. Dan akan maca buku diluar bidang 10 helai sehari dari buku Fazail-e-A'maal Vol 1 English. #CergasOtakDgnTidur
by Erman Abdurrahman

May 08, 2017 at 02:00PM
from Facebook
via IFTTTfrom Facebook
via IFTTT